Tijdens de bouw2022-06-23T16:40:47+02:00

Dit kan u verwachten tijdens de bouw

Tijdens de bouw van het nieuwe complex zou jij als bewoner of ondernemer enige overlast kunnen ervaren, dit zal door ons tot een minimum beperkt worden. We hebben goed nagedacht welke hinder er zou kunnen plaatsvinden en hebben de volgende plannen gemaakt, om overlast tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid

De Teldersweg zal te allen tijde goed bereikbaar blijven, waardoor de winkels goed bereikbaar blijven. Uiteraard brengt de bouw van het complex wel extra (bouw)verkeersbewegingen met zich mee, welke deels via de Teldersweg zullen lopen.

Parkeren

De woningen in het complex zullen hun eigen parkeergarage krijgen. Ditzelfde geldt voor het supermarkt, waarbij er een entree is naar een parkeergarage voor de bezoekers van de Lidl supermarkt. Het aantal parkeerplaatsen in de buurt zal gelijk blijven. Het kan zijn dat er tijdens de bouwperiode een aantal parkeerplaatsen op straat afgesloten moeten worden ter behoeve van de bouwplaats of bouwlogistiek.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop en zal met de gemeente worden afgestemd. Geluidsoverlast zal tot een minimum worden beperkt, maar het blijft wel een bouwplaats en daarmee kan er overlast van bouwactiviteiten ondervonden worden.

Bouwplaats

De bouwplaats zal voornamelijk gesitueerd zijn aan de Teldersweg op het voorterrein bij de huidige Lidl. Daar zal ook de hoofd laad-en-los zone gesitueerd zijn. Het bouwverkeer zal dus via de Teldersweg rijden. Door de gemeente wordt nu bekeken of de Teldersweg gedurende de bouwperiode eenrichtingsverkeer wordt. Aan de Teldersweg worden mogelijk de bouwketen van de aannemer gesitueerd.

Veelgestelde vragen

Trekt het centrale plein tussen Lidl en woongebouw Salix geen hangjongeren aan? Is dat te voorkomen?2022-06-22T16:09:41+02:00

Pleinen en parken zijn er voor alle bewoners. Deze plekken kunnen zoals bekend ook aantrekkelijk zijn voor jongeren. De gemeente heeft in maart 2021 bewonersavonden gehouden over de buitenruimte waarbij ook dit punt is besproken. Omwonenden informeerden wat er gedaan kan worden aan eventuele overlast van jongeren. De gemeente houdt hier rekening mee bij de inrichting van de buitenruimte. Van belang is dat er goede zichtlijnen komen. Ook zitgelegenheden worden gerealiseerd op een plekken waar het zichtbaar is. Zicht hebben op de situatie geeft meer grip. In combinatie met de levendige functies aan het plein wordt de mogelijkheid van overlast beperkt. Informatie over het betrekken van bewoners bij dit soort issues zal onder meer bekendgemaakt worden op de gemeentelijke internetpagina www.rotterdam.nl/teldersweg.

Hoe lang gaat de sloop van de school en oude Lidl supermarkt duren?2022-03-16T11:21:58+01:00

De sloop van de scholen heeft al plaatsgevonden i.v.m. de bouw van het naast gelegen wooncomplex Salix en de huidige Lidl zal in circa 3 weken zijn gesloopt.

Hoe hoog wordt het complex?2022-03-16T11:20:26+01:00

Boven de nieuwe Lidl winkel van een bouwlaag komen in het midden van de winkel een drietal bouwlagen ten behoeve van de 30 appartementen. Hierbij zijn er 10 appartementen per bouwlaag geprojecteerd.

Is er voor de consumenten van de Lidl supermarkt ook voorzien in de parkeerbehoefte per auto?2022-02-24T09:22:11+01:00

In het plan is ook voorzien in de parkeerbehoefte van de consumenten van de Lidl. De parkeergarage is gelegen onder de nieuwe Lidl alsmede onder het nieuw in te richten plein. De entree van de parkeergarage is gelegen aan de zijde van de Teldersweg.

Waar is de ingang/uitgang voor auto’s gesitueerd en hoe is de rijroute?2022-02-22T09:02:19+01:00

De afgesloten parkeergarage heeft haar in- en uitgang aan de Teldersweg. Naast de entree van de parkeergarage is tevens het laad- en loshof van de Lidl supermarkt gelegen, welke deels inpandig is gesitueerd. De vrachtwagens van de nieuwe supermarkt komen via de Teldersweg.

Waar is de entree van de bovengelegen woningen gelegen?2022-02-22T09:02:59+01:00

Voor de woningen is er een centrale entree waar tevens het stijgpunt is gelegen om de de drie woonlagen te bereiken. De woningen worden vanaf hier via een inpandige patio bereikt.

Over de aanleg van het Wiardaplantsoen. Bestaande bomen worden zoveel mogelijk gespaard. Hoeveel bomen gaan door de bouw verloren? Hoeveel blijven er bestaan?2022-06-22T16:09:52+02:00

Ten behoeve van de bouw is het nodig om bomen te kappen. De gemeente heeft daarvoor een rooivergunning aangevraagd, welke op 11 mei is gepubliceerd. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/teldersweg.

Hoe wordt de afsluiting van het bouwterrein buiten werkuren geregeld?2022-03-16T11:22:32+01:00

Er wordt een gesloten bouwplaats aangelegd. Dit wil zeggen dat toegang tot de bouw gecontroleerd is en niemand onaangemeld het bouwterrein kan betreden. De laad- en losplaats komt binnen de bouwhekken te liggen.

Ik woon op de Teldersweg / van Poeljeweg. Wat betekenen de respectievelijke hoogten voor de schaduw / lichtinval in mijn voortuin / in mijn achtertuin?2022-03-16T11:21:21+01:00

Het bouwblok heeft door zijn orientatie niet of nauwelijks invloed op de lichtinval in voortuinen en achtertuinen van de omliggende woningen aan de Teldersweg / van Poeljeweg.

Is voor de bewoners van het project een eigen parkeerruimte met eigen ingang beschikbaar?2022-02-24T09:20:24+01:00

De parkeerplaatsen voor bewoners van het project bevinden zich in een afgesloten parkeergarage onder het gebouw. De entree van deze parkeergarage is gelegen aan de Teldersweg en dient tevens als parkeergarage voor de consumenten van de Lidl.

Waar is de entree van de nieuwe Lidl gelegen?2022-02-22T09:02:41+01:00

De entree van de nieuwe Lidl is gelegen op de hoek aan de Teldersweg en het nieuwe centrale plein tussen de Lidl en het nieuwe woongebouw Salix.

Hoe wordt het aanzicht vanuit het wiardaplantsoen op de woningen, stenig of met raampartijen?2022-02-24T09:24:48+01:00

De bakstenen woningen krijgen een hoge kwaliteit uitstraling en zijn voorzien van raampartijen. De buitenruimten van de woningen zijn gelegen op het dak van de supermarkt en de twee woonlagen erboven hebben een balkon. De balkons steken niet uit aan de Teldersweg en het Wiardaplantsoen.

Is er een herplantingsplicht?2022-06-22T16:10:02+02:00

Ten behoeve van de bouw is het nodig om bomen te kappen. De gemeente heeft daarvoor een rooivergunning aangevraagd, welke op 11 mei jl. is gepubliceerd. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/teldersweg.

Wordt er ook in het weekend gewerkt?2022-02-24T09:29:13+01:00

In principe werken wij alleen door de weeks. Echter het kan in speciale gevallen een enkele keer voorkomen dat er in het weekend wordt gewerkt.

Heeft u een tip of vraag?

We komen graag met u in contact als u een tip of vraag heeft. Klik op onderstaande button en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Ik heb een tip of vraag

Ik heb een vraag

We komen graag met u in contact. Stel uw vraag via het vragenformulier.

Ik heb een vraag
Ga naar de bovenkant